НОВИНИ


Каракачанов се закани да има ”дъжд от камъни”, ако има отстъпки към Скопие

18 4248 10.01.2022
Каракачанов се закани да има ”дъжд от камъни”, ако има отстъпки към Скопие
БГНЕС

С протест на ВМРО пред президентството започна днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Пред “Дондуков 2” лидерът на патриотите и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов се закани да има яростни протести и “дъжд от камъни”, ако има отстъпки спрямо позицията на България за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.


От ВМРО плашат да организират национален референдум, ако се стигне до отстъпление от досегашната твърда българска позиция. 

 

Пред медиите Каракачанов дори припомни антиправителствени демонстрации през 2020 г. и акциите, при които с яйца бяха замеряни ключови български институции. Каракачанов предурпеди, че това ще е като “сън в лятна нощ” и патриотите готвят по-масова проява. 

Каракачанов също призова от трибуната на протеста България да спазва подписания договор и да не се предават българските интереси за РСМ.

 

Основният плакат на протеста днес бе: "Македония е българска".

 

Пред медиите Ангел Джамбазки коментира, че по въпроса с РСМ има ясно изразена българска воля. Много референдуми сме правили, настояваме за референдум и лицата, които могат по Конституция да го направят, каза той и вметна по думите му "закачка": Доколко са я чели Конституцията, но трябва да го направят".




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама