НОВИНИ


На живо! Опит за щурм на Народното събрание от протестърите на ”Възраждане”

56 6805 12.01.2022
На живо! Опит за щурм на Народното събрание от протестърите на ”Възраждане”

Опит за щурм на Народното събрание направиха събралите се на жълтите павета протестиращи срещу ”зелените сертификати”. Протестът е организиран от партия ”Възраждане”.


Говорител на протеста призова полицаите в района да осигурят коридор, за да може желаещите граждани да влязат в сградата на парламента и "любезно" да попитат народните представители дали ще премахнат "зеления сертификат".

 

Демонтрантите се опитват да пробият полицейския кордон.

 

Протестиращите стигнаха до сградата на парламента. Полицейският кордон е пробит. Някои от демонстрантите блъскат по вратата на Народното събрание и се опитват да влязат вътре. Напрежението е изключително засилено. На място има много полиция.

 

Зам.-председател на НС Кристиан Вигенин отказа да се срещне с нас, предстои ескалация. Представителите на Народното събрание ще се виновни заради ескалацията на напрежението. Това коментираха протестиращи, които се опитваха да влязат в парламента през служебния вход.

 

Полицията охранява протестните действия в столицата. Предотвратен е опит за влизане в сградата на Народното събрание. Това е позицията на МВР за медиите.

Продължават протестните действия в столицата. Преди началото на обявения мирен протест в София е задържан мъж, носил в себе си газово оръжие. По време на протестните действия е предотвратен опит за влизане в сградата на Народно събрание, при който пострадаха четирима полицейски служители. Те са транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

 

От полицията призовават участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без да нарушават обществения ред.

 

Преди това като говорител се изяви д-р Атанас Мангъров. Пред протестиращите той заяви: "Що за държава сме, в която целият съвет по Национална сигурност се скри, след като на председателя на парламента му текна сопола".

 

Очаквайте подробности.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама