НОВИНИ


Шефката на кабинета „Петков“: Готвим нов пандемичен план

6 3658 12.01.2022
Шефката на кабинета „Петков“: Готвим нов пандемичен план
Лена Бориславова БГНЕС

Правителството и представители на редица министерства от около седмица готвят нов пандемичен план, който днес е бил обсъден на оперативно заседание на Министерския съвет. Все още се изчистват детайлите по него и той ще бъде представен в най-кратък срок. Във въпросния план щяло да бъде посочено много ясно как и кога да се въвеждат и прилагат нови мерки.


Това стана ясно от думите на шефката на кабинета „Петков“ Лена Бориславова в ефира на Нова телевизия.

 

По думите й ако здравните експерти преценят, ще има ограничаване правата на гражданите.

 

„Специално внимание обръщаме на учениците. Целта е те да се задържат в класните стаи възможно най-дълго. Освен това мерките вече няма да се въвеждат на база общ брой заболели. Водещ ще е критерият за процент заети интензивни легла“, обясни още тя.

 

„Надявам се, че протестът пред парламента ще се запази в разумни рамки. Искаме гражданите да знаят, че мерките, които се обсъждат, ще бъдат съобразени с това какво е най-добро за целия български народ“, увери Бориславова и допълни, че „последното желание на правителството е да затваря бизнеси и да налага ограничения на хората“. Тя обаче подчерта, че ако здравните експерти преценят, че такива мерки ще спасят човешки животи, все пак ще се прибегне до „ограничаване правата на гражданите“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама