НОВИНИ


РЗИ: Интерпретациите за „затваряне“ на София-град са неверни

2 2670 12.01.2022
РЗИ: Интерпретациите за „затваряне“ на София-град са неверни

Информираме Ви, че интерпретации, които се появиха в публичното пространство, за „затваряне“ на София-град са неверни. Това информираха от столичната РЗИ. Ето какво още допълниха от там:


Съгласно издадената заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-13/11.01.2022 г., Ви информираме, че положителните резултати от тестове за COVID-19, проведени на 10.01.2022 г, както и техните контактни лица, ще бъдат поставени под задължителна карантина съгласно цитираната Заповед и направените в нея изменения и допълнения. Това написаха от пресцентъра на Столичната РЗИ.

В рамките на днешния работен ден ще бъдат информирани ангажираните и контролиращи изпълнението на Заповедта институции.

 

Информираме Ви, че интерпретации, които се появиха в публичното пространство, за „затваряне“ на София-град са неверни. Институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата – това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво.

 

Във връзка с извънредната натовареност на РЗИ - София и в условията на тежкия кадрови дефицит, в който институцията работи, отново молим гражданите, които имат желание да се включат като доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки, да се свържат с нас на имейл priemna@srzi.bg.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама