НОВИНИ


Първанов праща на съд намаления състав на СЕМ?

28 5326 15.05.2010
Първанов праща на съд намаления състав на СЕМ?

Президентът Георги Първанов е готов да отправи питане до Конституционния съд относно предсрочното прекратяване на мандата на членовете на СЕМ.



По думите на президента налага се „недобрата тенденция вече години наред" за прекратяване предсрочно на мандатите на избраните в Съвета за електронни медии, а и не само там, а и в други органи. Припомняме, по предложение на ГЕРБ вече през първия етап от обсъждане в парламента мина намаляването на числеността на Съвета за електронни медии.

"Това е нещо, за което си струва да бъдат попитани конституционните съдии. Аз съм готов да предприема едно такова действие, за да се сложи завинаги ред във функционирането на обществените медии", каза Георги Първанов. „Би било зле, ако зад алибито за икономиите, бъдат съкратени няколко бройки от СЕМ и така да се налагат определи субективни решения", коментира още Първанов. Според мнението на държавния глава сливането на двете обществени национални медии - БНР и БНТ не е удачен ход и ще има трайни последици за развитието на медиите и гражданското общество в страната.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама