НОВИНИ


Парламентът опроверга внушения на ГЕРБ за теста на Минчев

11 3132 13.01.2022
Парламентът опроверга внушения на ГЕРБ за теста на Минчев
Никола Минчев

От Народното събрание дадоха подробности за КОВИД теста на председателя на парламента Никола Минчев и отговориха за неяснотии по разпространения документ.


Във връзка с постоянно задаваните въпроси относно резултатите от тестовете на председателя на Народното събрание Никола Минчев бихме искали да Ви уведомим за следното:


„Никола Минчев е направил тестовете си след посещение на лекуващия го лекар от болница „Лозенец“, който наблюдава здравето на председателя на Народното събрание. Той е направил антигенен тест (с положителен резултат), след което е направил и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който по-късно е показал също положителен резултат.

 

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „Лозенец“, като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София.

 

Като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора, Никола Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19. Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след заседанието на КСНС.

 

Г-н Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото“.

 

 

По-рано днес бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов заяви в парламентарните кулоари, че председателят на НС дължи отговори за теста си. „С действията си той „обезглави“ държавата“, посочи Ангелов.

 

„Нелепа ситуацията с теста на председателя на парламента Никола Минчев. Днес се оказа, че пробата на Никола Минчев е взета вкъщи. КСНС приключи в 19:40, във вкъщи е бил към 20:00, лекарят е пристигнал в 20:15, 5 минути тест и още 15 минути обратно до лабораторията. Става 20:30 – как в 21:20 вече е положителен? Абсурдно е!“, каза още той.

 

„Коя е лабораторията или кое е лечебното заведение, в което е направен тестът. Кой е бил дежурният в лабораторията“, попита бившият здравен министър.

По думите му вечер няма такива дежурни специализирани лекари. „Ако тестът е направен след КСНС, то резултатът не излиза толкова бързо – трябват поне 2 часа. Или председателят на НС е отишъл на КСНС със симптоми, което е безотговорно. Дори и този тест да е направен вечерта, то той се вкарва в системата сутрин от вирусолог. В случая има сериозни морални проблеми!“, коментира още Костадин Ангелов.

 

„Препотвърждаването на позицията ни за РС Македония бе животоспасяващ ход за българското правителство и премиера Петков. Президентът издърпа ушите на Кирил Петков“, отговори проф. Ангелов на журналистически въпрос.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама