НОВИНИ


Земеделският министър: Ще настоявам за 9% ДДС на стоките от малката потребителска кошница

3 3395 15.01.2022
Земеделският министър: Ще настоявам за 9% ДДС на стоките от малката потребителска кошница
Иван Иванов

Ще настоявам за 9% ДДС на стоките от малката потребителска кошница, това е част от нашата програма, но решението ще се вземе в коалиционен формат. Крайната дума има Народното събрание.


Това каза Иван Иванов, министър на земеделието по НоваНюз.

Министър Иванов каза още, че се провеждат много срещи с браншовете и с вериги магазини, като цел е да се разшири обема на българските стоки във веригите.

"Основното е да има български зеленчуци и плодове на пазара. Ние сме партньор на производители и преработватели", категоричен е той.

 

Относно завареното в Министерство на земеделието, Иван Иванов информира, че са констатирани нарушения в напоителни системи, освободено е ръководството заради липса на средства, липса на реакция при наводнения, неизпълнение на договори за ремонт и възстановяване на диги.

 

Министърът информира още, че на този етап критични язовири няма, но но с ново ръководство ще се направи обективен анализ, защото не може да се разчита на заварените данните.

 

"Твърде е вероятно да се забрани износа на дървесина за трети страни. До края на януари целим да наситим пазара с дърва за битово потребление и да върнем цената на нивата от миналата година. До средата на февруари се навядаме цената на дървата за отопление да бъде нормална", заяви още Иванов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама