НОВИНИ


Джокович напусна Австралия. Вучич определи действията на страната като ”лов за вещици”

16 3664 16.01.2022
Джокович напусна Австралия. Вучич определи действията на страната като ”лов за вещици”
Twitter, Reuters

Сръбският тенисист, първата ракета на света Новак Джокович напусна Австралия, летейки от Мелбърн с полет за Дубай, Обединени арабски емирства. Това съобщи в неделя сръбското издание Курир.


Съобщава се, че Джокович е напуснал Австралия с полет за Дубай в 22:30 часа местно време. „С 15-минутно закъснение самолетът излетя от летище Мелбърн за Дубай, което означава, че след 11 дни ад Джокович напусна Австралия“, пише вестникът. Отбелязва се отново, че противно на надеждата, деветкратният победител в турнира в Мелбърн няма да може да участва в него.

 

Жалбата на Новак срещу решението на министъра на миграцията Алекс Хоук за анулиране на визата му бе отхвърлена от Федералния съд. Тенис звездата сподели, че е разочарован от решението, но го уважава.

 

Президентът на Сърбия Алексанър Вучич отбеляза, че австралийските власти сами са се унизили, след като са се подиграли със спортиста и той "може да се върне с високо вдигната глава в страната си".

 

"Ако те веднага бяха казали, че неваксинирани не могат да влизат (в Австралия), той нямаше да пристигне. А така той направи всичко, което трябваше, а след това започнаха заяждания в невиждан мащаб, нещо като лов на вещици", каза Вучич.

 

"Тези, които искаха да демонстрират някакви принципи, показаха, че нямат такива. Подиграваха се с тенисиста 10 дни, за да му съобщят решение, за което знаеха от първия ден", възмути се президентът.

 

Вучич подчерта, че са искали да покажат как "работи световният ред и какво могат да направят с всеки".

 

Президентът отбеляза, че австралийският съд "излъгал за броя на ваксинираните в Сърбия", подценявайки тази цифра. „В Сърбия броят на ваксинираните е по-голям, отколкото в много страни от ЕС, особено в съседните страни като България, Румъния, Словакия, дори Естония“, подчерта той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама