НОВИНИ


Слободен печат: Османи и Генчовска обсъдиха добросъседството и сътрудничеството между София и Скопие

4 2946 18.01.2022
Слободен печат: Османи и Генчовска обсъдиха добросъседството и сътрудничеството между София и Скопие
Теодора Генчовска, Буяр Османи Македонската информационна агенция

РСМ и България ще продължават усилено да придвижват напред процеса по евроинтеграцията на Скопие. Около това са се обединили външните министри на двете държави Буяр Османи и Теодора Генчовска по време на визитата на българската страна в Скопие.


“Подновеният диалог между правителствата на двете държави е бил добре приет по време на срещата. Приветствана е и позицията, че е важно София и Скопие да продължат двустранния диалог на високо равнище. Новата динамика в отношенията ще даде резултати”, посочват от външното министерство на Скопие, цитирани от “Слободен печат”. 

 

Акцент в разговорите е била още предстоящата среща между правителствата на двете държави, която ще се проведе в София на 25-ти януари. Обсъдено е било и създаването на работни групи, които да се фокусират в конкретни области.

 

По този начин двете държави ще изпратят ясен и недвусмислен сигнал, че има воля за постигане на напредък и взаимно разбирателство в духа на добросъседство и европейски ценности, посочват от ведомството в западната ни съседка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама