НОВИНИ


Вторият мандат: Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва пред НС /видео/

7 3156 19.01.2022
Вторият мандат: Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва пред НС /видео/
Румен Радев БГНЕС

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва пред 47-ото Народно събрание за втория си мандат като президент и вицепрезидент на Република България


Преди клетвата зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин прочете решението на ЦИК, с което Радев и Йотова бяха избрани.

 

"Преди 5 години вие отново поверихте на нас с г-жа Йотова трудната задача да продължим по пътя, който поехме заедно и направихме първата решителна крачка. В деня, в който прекрачваме във втория мандат, първите ми думи са на признателност към вас, скъпи съотечественици. Вашето доверие е най-миродовната оценка за нашите решения. Мой дълг е да връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията. Убеден съм, че в България е налице антимафиотски консенсус. Корупцията трябва да бъде унищожена, за да се запазим като общество" - така започна обръщението на президента Радев.

 

На церемонията присъстват министър-председателят Кирил Петков, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на регистрираните в България вероизповедания, на държавни институции, предишни президенти на Република България и председатели на Народното събрание.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама