НОВИНИ


Обсъждат създаването на самолетна връзка между България и Грузия

3 3028 19.01.2022
Обсъждат създаването на самолетна връзка между България и Грузия
Министерство на туризма

Министърът на туризма Христо Проданов и посланика на Република Грузия у нас Н.Пр. Тамуна Лилуашвили обсъдиха възможността за създаване на директна самолетна линия между България и Грузия, съобщиха от Министерството на туризма.


По време на разговора министър Проданов е заявил, че създаването на подобна авиолиния безспорно ще увеличи потенциала за обмен на туристи между двете държави.

 

„Аз напълно подкрепям идеята и бих направил всичко възможно да се осъществи, защото всяка една такава възможност дава сериозна предпоставка за подобряване на взаимоотношенията между България и Грузия, както и за увеличаване на двустранния туристопоток“, е уточнил той.


Според Н.Пр. Тамуна Лилуашвили страните ни имат много общи неща и подобна линия би подпомогнала развитието на туристическия сектор.

 

„За мен е много важно българите да припознаят Грузия като туристическа дестинация, както и обратно“, е заявила тя.


По думите ѝ Грузия е богата на природни ресурси и забележителности и в тази връзка се полагат множество усилия за рекламирането им пред българските граждани.

Министър Проданов и посланикът дискутираха и възможностите за осъществяване на журналистически турове в двете страни, както и бъдещи съвместни идеи и инициативи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама