НОВИНИ


Сегашната КЕВР била магаре, което върви, а мнозинството му викало "Чуш", смята Аталай

2 3224 26.01.2022
Сегашната КЕВР била магаре, което върви, а мнозинството му викало

КЕВР досега беше независима. На магаре, което върви, не му се вика: "Чуш". Това заяви пред колегите си в енергийната комисия в парламента депутатът от ДПС Рамадан Аталай. Въпреки категоричната позиция “против” от страна на ГЕРБ и ДПС обаче на второ четене в комисията бяха приети промените в състава на КЕВР.


Членовете на регулатора ще се намалят от 9 на четирима души, а предложението бе прието с мнозинство с 11 гласа “за” и 7 “против”.

 

Като порочна определи философията на проекта Рамадан Аталай от ДПС. Според него в състава на енергийния регулатор трябва да има деветима членове, защото това “отива” от гледна точка на заетостта по сектори в енергетиката и ВиК сектора.

 

Темата с намаляването на комисията, обосновано с икономии, посочи Александър Ненков от ГЕРБ.

 

ГЕРБ  и ДПС протестираха срещу твърде общите критерии за избор на членовете на бъдещата КЕВР, както и липсата на юрист сред членовете й.

 

"Дори и парнаджията в детска градина отговаря на критериите за избор на членове на КЕВР, които залагате. Телякът в банята е друг пример. Превземате комисията, отхвърлихте предложението работодатели, синдикати и дори президентът да предлагат членове на комисията. Най-малко за пред хората можехте да го изиграете демократи. После пак можехте да си изберете пак вашите партийни другари, заяви Делян Добрев от ГЕРБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама