НОВИНИ


Атанас Пеканов: Нямам амбиция за партия. У нас липсва социална политика

4 2985 27.01.2022
Атанас Пеканов: Нямам амбиция за партия. У нас липсва социална политика
Атанас Пеканов

Нямам амбиции за партия. Върнал съм се към академичната ми работа. Не разбирам от партийно строителство. Това каза по БТВ бившият вицепремиер Атанас Пеканов.


Много неща циркулират в общественото пространство. Много политици се обаждат и питат.  Винаги съм казвал, че моята среда е академичната. В момента нямам планове за политическа кариера. Нямам такива амбиции.

 

По някои теми са ляв, по други десен. Вярвам, че конкуренцията е важна, но неравенствата са високи и хората имат нужда от подкрепа. Един икономист трябва да е готов да си служи с моделите и да дава решения. В България й липсва социална политика. 


С връщането ми в България, моята отговорност е била към президента Радев  към това да свърша работа, за която съм бил извикан. С президента от няколко години поддържам комуникация. Давал съм си своето мнение. Аз съм технократ и вярвам, че трябва повече такива хора, които да защитават позицията ни по света.

 

Помощите трябва да са добре таргетирани. Държавата трябва да помогне на най-страдащите, както и на засегнатите от бизнеса криза. Трябва да има определение кой е енергийно беден. Тук са важни експертите в тази сфера. Институциите трябва да са засилени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама