НОВИНИ


Тошко Йорданов поиска от СЕМ документите за стажа и дипломите на Кошлуков

10 7834 01.02.2022
Тошко Йорданов поиска от СЕМ документите за стажа и дипломите на Кошлуков
Тошко Йорданов

Съветът за електронни медии да изпрати всички документи, които доказват трудовия стаж и образованието на генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков. Това е поискал председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов, казаха за БНР от медийния регулатор. В отговор от СЕМ са изпратили копия от трудовата книжка и дипломата на Кошлуков.


На заседание на парламентарната комисия по културата и медиите на 19 януари председателят ѝ Тошко Йорданов се обяви за проверка на процедурата по избора на Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ. „Изпитвам сериозни съмнения относно компетентността на сегашния генерален директор по принцип и дали отговаря на изискванията да заема този висок пост и мисля да проверим тази работа и ако има нарушения, той трябва да бъде предсрочно освободен“, заяви Йорданов.


Емил Кошлуков отговори в ефира на БНТ: „Ако ги интересува дипломата, могат да я проверят, тя е там и депозирана. Не знам дали ще я прочетат, защото е на Калифорнийски университет и е на английски, но нека да я видят. Сега вече могат да проверят и втората ми – по египтология“.


От СЕМ припомниха, че мандатът на Кошлуков изтича на пети юли и затова след три месеца предстои да бъде обявена процедура по избор на нов генерален директор на обществената телевизия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама