НОВИНИ


От ПП ”Възраждане” поискаха оставката на здравния министър Сербезова заради случая във Враца

21 3072 02.02.2022
От ПП ”Възраждане” поискаха оставката на здравния министър Сербезова заради случая във Враца
Костадин Костадинов

От ПП ”Възраждане” поискаха оставката на здравния министър Сербезова. Искането отправи от парламентарната трибуна председателят на формацията Костадин Костадинов. Поводът е случаят с починалата жена в Спешното отделение във Враца, чакайки медицинска помощ.


"Гледах клипа, който излезе и това, което видях ме покърти до дъното на душата ми. Аз бях в подобна ситуация с много близък мой човек наскоро пред спешното във Варна. Хората стоят и чакат на студа и отговарят на въпроси дали имат температура, боли ли ги гърлото, имат ли задух, имат ли контакт с лица с COVID-19, били ли сте в чужбина, с кой сте се срещали - любезно интервю с агонизиращите. Чака се и тест за грип поне 30 минути. Човекът, който попълва документите каза, че ще бъде уволнен ако не изпълни тези изисквания", заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.


"Нарушение е било, че женицата дори са я приели вътре, защото хората мръзнат пред болниците. Изродската здравна система убива българския народ. Дневният ред на обществото от вчера е друг, защото голяма част от народа трудно е заспал, защото това, да видиш жена да умира в болница е изродско", смята депутатът.


"Всички ние тук носим вина, че не сме изринали статуквото, които причинява подобни извращения. Оставка на здравния министър веднага - не защото носи вина, а защото трябва да поеме отговорност, че не е отменила тези процедури веднага. Това е морален акт, който министърката трябва да изрази", каза още Костадинов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама