НОВИНИ


Радев проведе телефонен разговор със специалния пратеник на Великобритания за Западните Балкани

7 2911 02.02.2022
Радев проведе телефонен разговор със специалния пратеник на Великобритания за Западните Балкани
Румен Радев БГНЕС

Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор със специалния пратеник на Обединеното кралство за Западните Балкани сър Стюарт Пийч.


Европейската перспектива на Република Северна Македония и на държавите от Западните Балкани и ключовото значение на процеса на европейска интеграция за сигурността и стабилността на региона бяха във фокуса на разговора. Държавният глава изрази надеждата на страната ни за бързо разрешаване на въпроса за гарантиране на правата на македонските българи, чрез вписването им в конституцията на Република Северна Македония, за изоставяне на езика на омразата към България и зачитане на вековното българско културно-историческо наследство в тази държава. Постигането на реални резултати в двустранния диалог с България значително ще ускори и процеса на европейска интеграция за РСМ, подчерта президентът.

 

Средата на сигурност в Източна Европа, в контекста на ескалацията на напрежение в Украйна, също бе сред темите на разговора между държавния глава Румен Радев и сър Стюарт Пийч, уточняват от пресцентъра на президента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама