НОВИНИ


Бившият шеф на “Булгаргаз”: Всичко в дружеството е супер, не съм викан за разпит

10 3240 03.02.2022
Бившият шеф на “Булгаргаз”: Всичко в дружеството е супер, не съм викан за разпит

Отстраненият директор на “Булгаргаз” Николай Павлов не е бил викан на разпит, а освен това нямало и причина да бъде подведен под наказателна отговорност. Това заяви самият той в ефира на Нова телевизия.


Думите му идват на фона на приключващото разследване за повишението на цените на газа. Днес МВР трябва да оповести резултатите, като не се изключва и повдигане на обвинения, включително и на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране. Според силовия министър Бойко Рашков “Булгаргаз” е работило като частно, а не държавно дружество. 

 

Павлов в момента е под карантина.

 

“Булгаргаз” извършва дейността си стриктно спрямо нормативната уредба. Няма грешни решения, които да доведат до увеличаване на цената.  Всеки един договор се обсъжда от експерти и ръководители. Минава се през БЕХ и се стига до Министерството на енергетиката”, обясни Павлов.

 

Той определи отправените към дружеството обвинения като “неоснователни” и отново се позова на външни фактори и повишаващите се в цяла Европа цени. 

 

“Свършили сме си работата - не сме оставили никой без газ, имаме рекордни продажби и огромна печалба", каза още Павлов.

 

Според него големите търговци всячески се опитват да си прокарат интересите, вкл. и през КЕВР. По думите му 1 млрд. лв. ще отидат най-вероятно в частни джобове на посредници.

 

"Следете какво ще се случи следващите месеци... Големите търговци ще се облагодетелстват - не мога да назова компании, но те имат огромни интереси", призова Павлов.

 

Той предупреди, че тази година предстои да изтече временното споразумение с азерите, а газовата връзка с Гърция няма да бъде изградена и тази година. Изтича и договора с "Газпром", посочи Николай Павлов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама