НОВИНИ


Иван Нейков: Бюджет 2022 казва много от нещата, които хората очакваха да чуят

2 3649 07.02.2022
Иван Нейков: Бюджет 2022 казва много от нещата, които хората очакваха да чуят
Иван Нейков БГНЕС


Бюджет 2022 казва наистина много от нещата, които хората очакваха да чуят. Това смята Иван Нейков, директор на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш социален министър.

 

"Естествено е, че няма как всички да са доволни от бюджета, дори и това, че един бюджет решава някои от съществуващите от десетилетия проблеми, може да се превърне в проблем за противника на правителството, защото трябва да се даде отговор на въпроса – "Защо не го направихте миналата, по-миналата година, 10 години защо не го направихте“. Част от критиките трябва да бъдат приети като правилата на играта "опозиция – управляващи". От друга страна виждам една линия, която се атакува от проекта за бюджет, че нямало нужда от такива големи инвестиции, защото икономиката и без това си вървяла. Бизнесът е на по-различно мнение. Много от отраслите искат подкрепа от страна на държавата и ми се струва, че тук има желание да се отговори на тези очаквания", обясни той в ефира на Българското национално радио.

 

"През последните няколко години ние свикнахме с изключително ниска инфлация, дори дефлация, каза още бившият социален министър и допълни:

 

"Вижда се желание, ако може винаги да останем без инфлация, само че забравяме, че в годините на дефлация имахме и замразяване на доходите. Инфлацията е нещо, което винаги ще съществува. Министерството на труда и социалната политика трябва да има готовността да реагира на момента и да подкрепи истински нуждаещите си, а не да продължаваме тази тотално грешна политика – на всички по равно, няма значение дали имаш нужда или нямаш".

 

Според Нейков комуникационната политика е от изключително значение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама