ЪNDERGROUND


Само във Фрог: Борислава от ”БарселонаГейт” се развела преди три месеца. Бившият й е съдружник с Мацола – бос от СИК

28 99843 15.02.2022
Само във Фрог: Борислава от ”БарселонаГейт” се развела преди три месеца. Бившият й е съдружник с Мацола – бос от СИК
Бойко Борисов, Борислава Йовчева и Йордан Христов

Свързаната с мегаскандала БарселонаГейт „Мис Бикини“ - Борислава Йовчева се е развела с доста по-възрастния си съпруг Йордан Христов преди три месеца. Това установи Фрог нюз на базата на данни от информационните регистри. Испанските власти са категорични, че през тузарската къща може да са изпрани 5 млн. евро.


Припомняме ви, че според испанската медия “Ел Периодико“,  Христов представлява офшорката Palms Enterprises, която е инвестирала 2,2 млн. евро в луксозния бутик в Барселона, управляван преди избухването на скандала с къщата от Борислава Йовчева.

 Разследването на испанските и български власти, с което Фрог разполага, достига до извода, че съществува връзка между бившия премиер Бойко Борисов, Йордан Христов и Илиян Пенев – Мацола през групировката СИК. Но затова малко по-късно.

 

Романтика

 

„Мис Бикини“, за която се твърди ,че има дете от Борисов, се омъжи за Йордан Христов на 16 февруари 2020 г., точно пет дни преди медите в Испания да гръмнат с новината, че властите разследват покупката на скъпарския имот в Барселона и произхода на парите. Бракът изглеждаше по-скоро логично обясним, поради факта, че Христов, който е с 38-години по-възрастен от Йовчева, всъщност е бил партньор на Борисов на тенис и приближен до неговия близък другар Иван Създов- шеф на клуба.  Повече за него четете ТУК!




Няколко месеца след сватбата, Йордан Христов, приклещен от журналисти на „Биволъ“, неохотно обясни, че  бракът му с бившата манекенка бил грешка. Допълни също така, че от познанството си с Борисов имал само ядове, а детето на Йовчева не било негово. От информационните масиви става ясно, че момиченцето на Борислава Йовчева носи нейното име и фамилия.

 

Испанските разследващи органи, връщайки лентата назад,  за първи път споменават, че групировката СИК свързва Борисов,  вече бившият съпруг на „Мис Бикини“-Йовчева  и Илиян Пенев, известен в родния ъндърграунд като Мацола.

 

Връзки

 

Разследването сочи, че фирмата “EMA BGS SL” е притежавана от бащата на Борислава Йовчева - Георги Йовчев и на кипърската компания “PALMS ENTERPRISES OVERSEAS LTD”. През 2018 г. обаче дялове от фирмата са продадени на две лица - Сержи Санчо Хосе (който получава 75% от фирмата) и Миглена Николова (която получава 25% от фирмата). В същия ден обаче Сержи Санчо Хосе е посочен като администратор. Нищо от това, разбира се, не е случайно, а двете лица се оказват свързани чрез Илиян Пенев - собственик на веригата “Happy”. Пенев има и ресторант в Барселона.   

 

Смята се, че съществува връзка Борисов, Пенев и още едно лице - Йордан Христов през групировката СИК. 

 

Илиян Мацола всъщност има дете от Миглена Николова, което носи името на баща си. Според оперативна информация от “Mossos d’Esquadra” и разследвания в медии, възможно е Пенев да е част от престъпна организация, занимаваща се с трафик на наркотици до Централна Европа през Испания и пране на пари, като средствата са били отклонявани през ресторанти, включително и веригата “Happy”. 

 

Групировка

 

Илиян Пенев-Мацола, който е виден представител на групировката СИК в Русе,  попада в полезрението на службите в момента, в който покойният вече Ваньо Танов поема шефския пост в  НСБОП.  През 1997 гг.  вече „бившият“ на „Мис Бикини“ Йордан  Христов , става негов съдружник.  „Биволъ“ отбелязват: „Дейността на СИК, известна още като Интергруп, е обобщена красноречиво от американския посланик Джеймс Пардю в секретна грама озаглавена Българската организирана престъпност. В нея се отбелязва:




Незаконните действия на Интергруп включват наркотици (главно хероин), финансови измами, кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция. В Русе представителите на СИК/Интергруп се групират в местната фирма Интергруп Норд АД, създадена на 15 април 1996 г. Тя се контролира от Илиян Рачев Пенев – Мацола, Александър Иванов Петров и Валентин Дочев Гецов – Вальо Бореца.

 

Сикаджиите контролират бизнеса с горива в Русе и многократно попадат на мушката на антимафиотите за контрабанда. Занимават се и с класически рекет на предприемачи. Криминалната хроника свързана с подвизите на биячите на Мацола е богата, но той все успява да се измъкне сух. Под натиска на службите напуска България и се установява в Испания. 

 

Любопитна подробност е, че жената до Мацола е в много близки отношения с бившата манекенка Цеци Красимирова. Известно е, че тя имаше отношения със застреляния контрабанден бос в Амстердам Косьо Самоковеца.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама