НОВИНИ


Иванов приема Путин като ”добре въоръжен терорист”, а Гаджев смята, че финансовият министър държи в джоба си Стефан Янев

15 3478 16.02.2022
Иванов приема Путин като ”добре въоръжен терорист”, а Гаджев смята, че финансовият министър държи в джоба си Стефан Янев

Единодушни са били лидерите на политическите партии по отношение на сигурността на страната ни на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност. Това стана ясно от думите и на управляващи, и на опозиция.


"Целта на Москва не са някакви парчета в Украйна, а статута на цяла Източна Европа и Черноморския регион. Всичко трябва да се съгласува с Кремъл и да питаме “Може ли?”. Слава богу вчера имаше пълна яснота къде сме ние и къде е проблемът ни. Нямаше никакви колебания, че имаше консенсус за това, че България е суверенна държава. Амбицията ни е висока, ситуацията е сложна и не можем да се успокоим, но можем да сме уверени, че управлението, което имаме е адекватно на тази сложна ситуация”, категоричен бе в ефира на БНТ Христо Иванов. 

 

“Не е време да се успокояваме, за съжаление. Очевидно е, че Путиновия режим приема една стратегия на покачване на напрежението, шантаж на международната общност и докарване нещата до ръба. Нещата са напълно непредсказуеми. Путин трябва да се приема като добре въоръжен терорист”, допълни Иванов.

 

Той обаче разкритикува липсата на инвестиции и последователна политика през годините по отношение на българската отбрана. 

 

Христо Гаджев от ГЕРБ обаче посочи, че по време на заседанието е липсвал анализ за ситуацията у нас и стъпките, които трябва да предприеме България в тази рискова ситуация. Той е категоричен, че трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са ни необходими, а не след години. 

 

“Явно силният глас на България в НАТО е прегракнал, защото очевидно и позицията на отбранителния ни министър не е била добре възприета от нашите съюзници. Трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са най-необходими. Вижте какво се случва в Румъния и другите страни от източния фланг. Имаме една идентична позиция с тази на Унгария”, посочи още Гаджев.

 

Депутатът от ГЕРБ заяви - финансовият министър Асен Василев държи “в джоба си” военния министър Стефан Янев.

 

“За всеки един войник трябва да иска разрешение от финансовия министър”, допълни Гаджев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама