НОВИНИ


Христо Иванов: Няма нова нишка в БарселонаГейт. Има същите факти и въпроси

20 3286 16.02.2022
Христо Иванов: Няма нова нишка в БарселонаГейт. Има същите факти и въпроси

Нова нишка в скандала “БарселонаГейт” няма. Има същите факти и въпросителни около тях. Когато има такава язва във възможността за доверие в българската политическа класа и има отворени въпроси, които циклично напомнят за себе си.


Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Христо Иванов от "Демократична България".

 

Повод за коментара му са новата порция разкрития по скандала "БарселонаГейт" и доклад на испанските служби до българските власти, в който се посочва, че има доказателства за изпирането на 5 милиона евро, в което е намесена и България. Намесва се и името на Бойко Борисов. Самият той отрича да има общо със скандала и обясни информацията с пореден компромат, спретнат срещу него.

 

"Въпросът не е да търсим конспирация. Въпросът не е решен от българската прокуратура. Не може да има доверие в някакви техни действия, когато виждаме главния прокурор да си чати с пиарката на Бойко Борисов. Срамен и грешен съвместен начин на живот е това, който трябва да бъде прекратен", посочи Иванов и още веднъж се обяви за смяна на обвинител №1 и реформа на прокуратурата.

 

"Гешев е политически клиент на Борисов и обратното. Пазят гърбовете си и обективност не можем да очакваме. Трябва да променим прокуратурата, да я освободим от толкова политически замърсеното й ръководство. Всички легални средства ще бъдат използвани за това. Всичко ще направим, за да освободим страната от това бреме, защото струва пари", посочи Иванов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама