НОВИНИ


Депутатите гледат процедурата за избор на нов шеф на БНБ

2 2971 16.02.2022
Депутатите гледат процедурата за избор на нов шеф на БНБ

Старта на процедурата за избор на нов управител на Българската народна банка се очаква да бъде даден от депутатите днес. Народните представители трябва да гласуват в пленарна зала правилата, по които да бъде предложен, изслушан и съответно избран нов шеф на БНБ.


В дневния ред на парламента са предвидени за разглеждане и промени в Закона за регистър БУЛСТАТ на първо четене, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронното управление, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование.

 

От ГЕРБ предложиха и тази седмица в дневния ред на НС като точка 6 (първа за четвъртък) най-сетне да бъде вкарано и тяхното предложение за компенсаторен механизъм за религиозни, социални и образователни институции заради високите цени на тока за небитовите потребители. Предложението бе отхвърлено.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама