НОВИНИ


Захарова покани американските медии да обявят графика на руските „нашествия“, за да си планира ваканция

18 5374 16.02.2022
Захарова покани американските медии да обявят графика на руските „нашествия“, за да си планира ваканция

Мария Захарова от руското външно министерство предложи американските и британските медии да публикуват график на руските „нашествия“ в Украйна. „Молба към американските и британските медии Bloomberg, The New York Times, The Sun и така нататък – обявяване на графика на нашите „нашествия“ за следващата година. Бих искала да планирам ваканция“, написа дипломатът.


Напоследък в западните страни се появиха изявления за предполагаемо възможна руска инвазия на украинска територия. Освен това в западните медии периодично се обявяват​ „датите на инвазията“, които редовно се „пренасят“ в бъдещето. Ще напомним, че в материал, публикуван от вестник Politico, се посочва, че президентът на САЩ Джо Байдън по време на видеоконференция с лидерите на съюзнически страни е заявил, че Руската федерация може да атакува Украйна на 16 февруари.


Тази медийна кампания вече предизвика рязко влошаване на икономическата ситуация в Украйна, бягството на капитали и бизнес от тази страна, а също така допринесе за повишаването на цените на енергията в Европа.


Руската страна последователно отхвърля твърденията за „инвазия“. По-специално, прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация празна и необоснована ескалация на напрежението.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама