НОВИНИ


Каракачанов натиска за втора ядрена централа под прозорците на властта

21 5186 20.02.2022
Каракачанов натиска за втора ядрена централа под прозорците на властта
Симпатизанти на ВМРО гориха сметките си за ток БНТ

Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди призова правителството да закрие КЕВР, да спре износа на ток. А Красимир Каракачанов поиска незабавно стартиране на строежа на втора ядрена централа, с двата руски реактора. Това стана по време на автошествие в София, организирано от ВМРО.


То премина по булевард "Батенберг", "Цар Освободител", парламента, "Дондуков" и завърши пред Министерския съвет. Под прозорците на властта бяха изгорени сметки за ток.

 

"Това, което искаме да кажем е, че не се справят с проблемите в България. те са свързани с повишаване на цените, не само на електроенергията, газ и всички останали енергийни продукти, а повишаване на цените на всички продукти, включително и във всички магазини и всички стоки. Инфлацията е огромна, правителството не взема никакви мерки. Говорят се само едни празни приказки, едни слова само да замажат очите на хората, а реално няма никакви мерки нито за подкрепа на българските граждани, нито за подкрепа на българския бизнес", заяви Юлиан Ангелов - главен секретар на ВМРО.

 

"Ние предлагаме две прости мерки. Едното е спиране на евтиния български ток навън, т.е. продаване на тока от АЕЦ навън. И второто нещо, което е много простичко - да сложим мораториум на плащанията на зелените квоти, квотите, които вдигат неимоверно много цената от ТЕЦ-овете, защото "зелената сделка" трябва да остане малко на пауза", заяви Александър Сиди - съпредседател на ВМРО.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама