НОВИНИ


Нинова отсече бързо: Износ на български оръжия за Украйна не е имало

3 2829 21.02.2022
Нинова отсече бързо: Износ на български оръжия за Украйна не е имало

Изнасяне на български боеприпаси за Украйна не е имало. Това отсече вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова пред журналисти на извънреден брифинг. Възможност за въпроси обаче нямаше.


В рамките на няколко минути Нинова обясни, че е възложила проверка на междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжия за масово унищожение, която е установила, че износ от българска страна не е имало.

 

Причината за извънредния брифинг са множеството журналистически запитвания, които дойдоха след твърденията, че със снаряди от българския завод “Арсенал” е имало обстрел срещу Донецката народна република от страна на украинската армия. 

Информацията дойде от руската държавна информационна агенция ТАСС, която се позова на съобщение на народната милиция в Донецк. 

 

Нинова увери още, че това е наложена практика в България, която продължава години наред и е факт от подписването на Минските споразумения. Проверката е установила, че износ на български оръжия за Украйна не е имало и в годините назад.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама