СВЯТ


САЩ налага финансови санкции на Русия

8 4882 22.02.2022
САЩ налага финансови санкции на Русия
Джо Байдън, Владимир Путин БГНЕС

Американският президент Джо Байдън обяви какви санкции ще наложи Вашингтон на Москва заради признаването на независимостта на самопровъзгласилите се за републики Луганск и Донецк. Според него санкциите ще засегнат руския държавен дълг. По думите му това означава орязване на руското правителство от западни финанси. Предприемат се действия за блокиране две големи руски банки – ВЕБ и Руската военна банка.


Байдън обяви, че ще има допълнителни наказания за Русия, ако продължи с действията си в Украйна. 


Според държавния глава на САЩ руският му колега Владимир Путин „подготвя почвата“ за завземане на украинска територия със сила. „Това е началото на руска инвазия в Украйна“, заяви Байдън и допълни, че решението на Кремъл е грубо нарушение на международното право. 

 

Той посочи, че САЩ ще работят активно с Германия, за да се уверят, че „Северен поток 2“ няма да се осъществи. Байдън предупреди, че Русия ще „плати още по-висока цена, включително по-строги санкции, ако продължи с агресията“. 

 
Американският президент обяви, че е разрешил допълнителни американски военни сили да се дислоцират към Източна Европа. Байдън допълни, че силите и техниката, които вече са в Европа, ще бъдат изпратени в балтийските страни Естония, Латвия и Литва и все пак уточни: „това са защитни ходове от наша страна, нямаме намерение да се бием с Русия“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама