НОВИНИ


Акциите се понижават, петролът се покачва, докато Русия нахлува в Украйна

0 2942 24.02.2022
Акциите се понижават, петролът се покачва, докато Русия нахлува в Украйна
БГНЕС

Глобалните акции и доходността на американските облигации се понижиха в четвъртък, докато цените на долара, златото и петрола се повишиха, след като руските войски кацнаха в украинските градове на Черно море и Украйна заяви, че Москва е започнала пълномащабна инвазия, пише Ройтерс.


Руски войски кацнаха в украинското черноморско пристанище Одеса и в Мариупол в източната украинска област Донецк, предадоха руските информационни агенции.

 

В същото време украинските военни командни центрове в градовете Киев и Харков бяха атакувани от ракетни удари, съобщи новинарският сайт "Украинска правда", цитирайки служител на украинското вътрешно министерство.

 
Атаките се случиха след неочаквано предупреждение от руския президент Владимир Путин в четвъртък. Путин призова украинските войници незабавно да смъкнат оръжията си и да се приберат у дома и заяви, че отговорността за всяко кръвопролитие ще бъде на съвестта на "украинския режим".

 

Путин също разреши специални военни операции в украинския регион Донбас.

 
Няколко експлозии се чуха в украинската столица Киев преди зазоряване, след първоначална серия от звуци, подобни на артилерийски огън, съобщи свидетел на Ройтерс, малко след като Русия обяви военната операция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама