НОВИНИ


БСП-София: СОС трябва да изчака националната позиция за Украйна

0 2970 24.02.2022
БСП-София: СОС трябва да изчака националната позиция за Украйна
Калоян Паргов

Предлагам Столичният общински съвет да изчака националната позиция за Украйна и да не бързаме като „пърле пред майка си“. Нито имаме компетенцията, нито имаме информацията, освен от медиите - наши и чужди. Това каза председателят на групата на „БСП за България“ в СОС Калоян Паргов по повод предложението за обща декларация на общинските съветници от София.


„Не очаквам да се съобразите с нашата позиция. За това БСП се въздържа, на този етап, да участва в приемането на такава декларация. Ние заявяваме, че ще изчакаме националната позиция, която е редно да бъде и позиция на всички институции в България“, заяви Паргов.

 

Той обясни, че още на председателския съвет на СОС представителите на БСП в него са заявили, че въпроси, като случващото се в Украйна, които са от такава важно значение и са извън компетенциите на Столичния общински съвет като орган на местното самоуправление, да изчакат националната позиция, както и информацията от службите, които са на изслушване в Народното събрание. Към този момент продължават срещите в НС и се подготвя обща позиция.

 

„Изпратените текстове от г-жа Малина Едрева (ГЕРБ) и от г-жа Грети Стефанова (ДБ), контрастират с нашето коренно различно виждане за това как трябва да изглежда подобна декларация, макар и извън нашите компетенции“, изтъкна председателят на групата на БСП.

 

„Ето защо ние не заявихме нашето желание за корекции. Говорим за два различни текста, макар да имат общи съдържателни части, но в изказа и оценките се различават“, каза още Калоян Паргов.

 

Предложението на БСП за отлагане на приемането на декларация за Украйна не бе прието от СОС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама