НОВИНИ


Шарл Мишел: ЕС обсъжда членството на Украйна, Путин е геополитически терорист

0 3219 28.02.2022
Шарл Мишел: ЕС обсъжда членството на Украйна, Путин е геополитически терорист
Шарл Мишел БГНЕС

Въпросът за възможното членство на Украйна в Европейския съюз ще бъде обсъден. Това са дебати, които непременно ще се състоят, но ние вече имаме много силно споразумение с Украйна, чието изпълнение трябва да бъде активизирано. Така пред телевизия BFM председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отговори на въпрос дали ЕС е готов да отвори вратите си за Украйна. Според него това ще позволи да се укрепят икономическите и политическите връзки с Украйна.


Мишел коментира и вчерашната заповед на руския президент Владимир Путин да повиши готовността на своите ядрени сили, определяйки я като „безотговорна“.

 

„Трябва да запазим спокойствие, сериозност, концентрация, разумно да оценяваме случващото се“, смята шефът на Европейския съвет.

 

Според него заплахата на Путин е проява на „геополитически тероризъм“. „Трябва да отговорим на това твърдо, да запазим хладнокръвие и спокойствие“, добави Мишел.

 

По думите му европейската отбрана се превръща в реалност.

 

„В момента около 20 държави от ЕС са решили да предоставят оръжие, за да подкрепят украинците“, отбеляза още той.

 

В неделя руският президент Владимир Путин на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на ГЩ на руските ВС Валерий Герасимов заяви, че ръководителите на страните от НАТО допускат агресивни изявления по отношение на Русия и в тази връзка той нарежда силите за възпиране на руската армия да бъдат приведени в особен режим на бойно дежурство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама