НОВИНИ


Премиерът: Румен Радев подкрепя Драгомир Заков

0 3223 01.03.2022
Премиерът: Румен Радев подкрепя Драгомир Заков
Кирил Петков БГНЕС

Румен Радев подкрепя Драгомир Заков. Всичко, което се е случвало в НАТО, е минавало през новия министър на отбраната. Това заяви министър-председателят Кирил Петков след като Народното събрание прие кандидатурата на Заков за нов военен министър.


„Имаше голяма подкрепа за Драгомир Заков. Имахме списък от 5 човека“, обясни премиерът.  

 

„Той знае какво се случва, влиза готов. Трябва да се говори непрекъснато с всички военни министри в Европейския съюз, Драгомир Заков ги познава лично“, допълни той. По думите му Заков ще бъде ключът към комуникацията с НАТО.

 

„Първата му задача е да говори с военнослужещите, политиката до момента беше правилна, необходимо е да направим истински бойни групи. Успяхме да има зелен коридор, да извозим 200 човека от Киев. Нови войски са се насочили към украинската столица. Ако имаме нови желаещи, ще държим комуникация с тях, важно е дали може да се изкарват автобуси от Киев. Автомобилите може да са военна мишена, тук въпросът е на безопасност, по-добре човек да е в скривалище в Киев, отколкото да е по шосетата“, каза още Кирил Петков.

 

„България изпраща камиони за хуманитарна помощ към Украйна - одеала, палатки, дрехи. За военна подкрепа е необходимо решение на натовско и европейско ниво“, добави премиерът.

 

„Няма българска военна техника на територията на Украйна. Всяко оръжие минава през Комисията за оръжията, такова решение няма“, коментира още Петков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама