НОВИНИ


Бойко Ноев: Свидетели сме на началото на края на режима „Путин“

0 3774 01.03.2022
Бойко Ноев: Свидетели сме на началото на края на режима „Путин“
Бойко Ноев стопкадър, bTV

Ставаме свидетели на началото на края на режима на Владимир Путин, благодарение на войната, която той поде срещу Украйна. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев.


„В момента светът се намира на кръстопът, но не само по отношение на сигурността, но и по отношение на морала“, сподели той.

 

„Бях много разочарован, че в българския парламент има две политически сили, от чиито изказ става ясно, че те са на страната на агресора. Призивите за неутралитет означават подкрепа за агресора в момент, в който украинците са с оръжие в ръце, правят коктейли „Молотов“ и нямат с какво да спрат руските ракети и танкове. Лидерът на БСП натърти, че няма да предоставим оръжие, тоест няма да помогнем на жертвата. Неутралитетът в момента убива хора в Украйна. Българските политици, които говорят за неутралитет, стават съучастници на агресора, на палачите на украинския народ“, заяви Ноев.

 

„Когато един министър, със своите убеждение, влезе в противоречие с политиката на министър-председателя, е съвсем нормално той да се раздели с правителството. Защо Тагарев или Заков – това са пикантерии, които не смятам за важни на фона на големите проблеми, които ни вълнуват в момента“, коментира той рокадите във военното министерство.

 

„България незабавно трябва да се присъедини към всички страни, които изпращат военна помощ на украинския народ, който се бори с голи ръце против агресора“, категоричен е Бойко Ноев.

 

„Ние трябва да се молим съюзниците да дойдат да ни защитят, защото нашата армия е несъпоставима с руската“, добави бившият министър на отбраната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама