НОВИНИ


Генералният консул на България в Одеса: Не вярвахме в това, което се случи

0 3147 02.03.2022
Генералният консул на България в Одеса: Не вярвахме в това, което се случи
БГНЕС

”В това, което се случи ние не вярвахме. Искахме за максимално кратко време да помогнем на колкото се може повече хора”, това заяви генералният консул на България в Одеса Светослав Иванов пред БНТ след прибирането си от мястото на военния конфликт.


"В последния месец, в Одеса, не видях да се придвижват военни техники, но имаше прессъобщения, които го заявяваха. Отделно беше обърнато внимание на противовъздушната отбрана, че е в бойна готовност", добави той.

 

"Събудихме се около 5 сутринта в Одеса от три взрива, които се оказаха, че са изстреляни от Азовско море. Имаше три цели - две военни поделения и пристанище в града. След едно от попаденията получихме информация, че 6 души са починали, 9 са ранени, а 16 са изчезнали", разказа дипломатът от първо лице.

 

"До последно поддържах връзка с посланика в Киев. Вярвахме, че конфликтът ще е локален, но това не се случи. След като това стана, започнахме да действаме", добави Иванов.

 

"Искам да се извиня на всички, на които не можахме да помогнем. Имахме много молби, а бяхме 5-6 човека, като работехме по 18 часа на денонощие. Искам да се извиня на всички. Условията бяха много тежки и работехме ден за ден", каза още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама