НОВИНИ


Искрен Иванов: Не очаквам много от преговорите между Киев и Москва без посредник

0 3100 02.03.2022
Искрен Иванов: Не очаквам много от преговорите между Киев и Москва без посредник
Д-р Искрен Иванов Личен архив

Не очаквам много от преговорите между Киев и Москва без наличието на посредник. В такива преговори, особено между Русия и Украйна, които занапред ще се водят в много насоки, няма как да има успех, без да има посредник. Това заяви пред БНР политологът от СУ Искрен Иванов, който е специалист по международна сигурност и управление на конфликти.


"Ефективни преговори може да има единствено и само, ако двете страни, Русия и Западът, седнат на една маса и също си поговорят за бъдещето на Украйна. На тези преговори по-скоро очаквам някакви краткосрочни резултати, които по един или друг начин да дадат евентуално сценарий за това какво може да се очаква в близките няколко седмици – деескалация или последващата ескалация на конфликта", обясни той.

 

"Основната предпоставка за това напрежението наистина да деескалира е да има диалог между Запада и Русия", каза още политологът.

 

"Докато няма ясен конструктивен диалог между Съединените щати и Русия относно Украйна и относно действията на Русия в Европа като цяло, аз не мисля, че ние ще станем свидетели на траен мир. Наистина ние в момента виждаме опити за примирие, но това примирие ще е само временно", добави Иванов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама