НОВИНИ


Антон Кутев: Със смяната на Путин нито светът ще се оправи, нито ще спрат войните. Трябва смяна на елитите

0 3901 02.03.2022
Антон Кутев: Със смяната на Путин нито светът ще се оправи, нито ще спрат войните. Трябва смяна на елитите
Антон Кутев стопкадър, bTV

За мен дали причината са руските олигарси, САЩ или петролът – няма значение. Важното е, че деца и невинни граждани умират заради политически и икономически интереси. Това е абсурдно. Необходима е смяна на елитите, защото в момента те са обезсмислени. Със смяната на Путин светът няма да се оправи, нито ще спрат войните.


Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият говорител на второто служебно правителство Антон Кутев. Според него обществата трябва да постигнат политики на друго ниво, за да се поправят неравенствата в глобален мащаб.

 

„В днешно време всеки човешки живот е ценен. Агресията на Русия и на Путин е недопустима, но какво става с другите поне пет войни, които се водят в момента по света. Престрелки има в Йемен, Сомалия, Сирия, Палестина, в Ивицата Газа. Това са войни, с които съвременният свят живее“, добави Кутев.

 

„Влиянието на русофилските кръгове сигурно ще намалее, защото агресията на Русия в Украйна не е приемлива. Друг е въпросът, че русофилията тръгва от нашата история. Руско-турската война също е представлявала агресия, но войната е неприемлива в днешния свят“, коментира още той.

 

„Нямам представа защо се случи смяната на Стефан Янев. Това трябва да го обясни премиерът. Но няма как терминологията да е повод за смяната му. Според мен има по-дълбока причина. Не съм виждал напрежение между Кирил Петков и Стефан Янев по време на първото служебно правителство. Всичко вървеше гладко“, разказа Антон Кутев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама