ПОЛИТИКА


Дарина до Берлускони, както Илия Павлов до Путин

19 12252 25.05.2010
Дарина до Берлускони, както Илия Павлов до Путин
Дарина Павлова indebitati.it

Дарина Павлова, вдовицата на убития през 2003г. шеф на "Мултигруп" Илия Павлов, е била на срещата между премиерите на България и Италия на 23 май в Рим.



За това съобщават италиански и български медии. Според публикациите, Павлова се е появила на пресконференцията на Борисов и Берлускони и е обяснила, че е била и на обяда с двамата, който се е състоял преди това.

Пред в. „Труд” тя нажежава обстановката: "Често минавам през Рим и Берлускони ме покани. Малко е странно, че поканата идва от италианска страна, но ми беше приятно да съм в компанията на българи и премиера Борисов".

Вдовицата Дарина в центъра

Дарина Павлова е присъствала и на откриването на паметника на Иван Вазов близо до вила „Боргезе”. Вестниците публикуват нейни снимки от залата на пресконференцията и коментират стайлинга й.
Адреналина се вдига още повече, когато Дарина Павлова отговаря на въпрос дали ще се жени за италианския премиер, който се развежда със съпругата си Вероника Ларио: „Питайте Берлускони.”
Нямало кой да го попита обаче, макар да се видя в телевизионните емисии как министър Вежди Рашидов приятелски потупва по гърба премиеро на Италия, което ще рече, че са в приятелски отношения. Освен това Рашидов бе в топла връзка и с Мултигруп преди години, когато Павлов му плащаше богато за картини и съвети. Каменната емблема на корпорацията – изправен лъв, също е дело на скулптора.

Жълтата преса в Италия и България отдавна пише за връзка между италианския премиер и вдовицата на Илия Павлов. До момента обаче се тиражират главно слухове и коментари по повод кратки срещи и снимки на двамата. Нищо конкретно. Берлускони обаче не пропуска да се шегува с темата, като преди време пусна пиперлива закачка по адрес на дъщерята на Дарина, която в някои европейски държави би се изтълкувала като сериозен гаф.
Близки на Дарина твърдят, че двамата с Берлускони се виждат редовно. Той често я канел, освен това тя ходела да почива в къща в Сардиния, която е купена още когато Илия Павлов бил жив. Italia amore mio, както се пее в не една песен...

Илия до Първанов и Путин

Прехвърляме се с „машината на времето” 7 години назад. На 3 март 2003 г. на посещение в София е президентът на Русия Владимир Путин. Домакин е българският държавен глава Георги Първанов. Двамата посещават храм-паметника „Св. Александър Невски”, а на излизане се снимат. До тях е Илия Павлов, собственик на Мултигруп. Някои казват, че успял да си уреди присъствието до височайшия гост с големи връзки в президентството и руското посолство. Въпреки това Първанов бил недоволен от усмихнатия Павлов зад гърба му. Впоследствие дори вдигнал скандал, кой всъщност е поканил най-богатия българин по онова време на поклонението по повод годишнина от Освобождението на България.

Няколко дена по-късно, на 7 март вечерта, Илия Павлов е застрелян от снайперист пред офиса на Мултигруп на бул. „Г.М.Димитров” в София. Куршумът се забива в сърцето на боса и той няма никакъв шанс.

Още преди трагичния инцидент се говори за честите визити на Павлов в Москва и срещите му с ръководни лица от „Газпром”. Те от своя страна също идват в България, гости са на рождените дни на Павлов, чествани шикозно, по латинообразец в гранд-хотел „Варна”.

Очевидно Илия Павлов е играл някаква роля в българо-руските бизнес отношения. Днес той е мъртъв.

Времето лекува

Очевидно възстановилата се от загубата Дарина пък играе някаква роля в българо-италианските отношения. Вероятно тази роля не е епизодична, щом дамата се появява в целия си блясък на срещи на най-високо равнище.
Клюките по този повод ще продължат да пълнят медиите поне още известно време. Остава обаче тайна дали Дарина Павлова е инвестирала в Италия част от наследените милиони от своя съпруг. Тя и децата й от Илия са преки наследници на някогашната Мултигруп.

Бащата на Илия Павлов – Павел Найденов отдавна се занимава със свой бизнес, а сестрата на Павлов – Славка бе зверски убита със сина си Пол в САЩ преди три месеца.

Слава, пари и сълзи съпътстват създаването, възхода и залеза на империята Мултигруп.

И все пак, любопитно би било да се обзаложим, ако г-жа Павлова стане г-жа Берлускони един слънчев ден, дали това ще е от любов или по сметка. Нещо, което едва ли ще влезе в антикризисните мерки на правителството, нито пък ще прослави нацията, освен в светските и клюкарски хроники. Става и филмов сюжет - нещо като „Мисия Рим”. Астролози и гадатели вече се взират в звездите и редят пасианси за бъдещето на тази розово-шербетена сага.

Васил Киранов
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама