АРТ ДЖУНГЛА


И Netflix спира в Русия

0 4184 07.03.2022
И Netflix спира в Русия
БГНЕС

Netflix предприема допълнителни действия в отговор на руската инвазия в Украйна. „Предвид обстоятелствата, ние решихме да спрем услугата си в Русия“, съобщи говорител на Netflix пред CNBC.


Този ход идва, след като миналата седмица компанията заяви, че няма да спазва руския закон за телевизия Vitirina, който изисква аудиовизуалните компании с повече от 100 000 абонати, да добавят 20 безплатни държавни канали, включително NTV и Spa. 

 

Според CNBC Netflix има приблизително 1 милион абонати в Русия, което го прави един от по-малките пазари на компанията. По-рано Netflix събщи, че е „поставил на пауза“ всички бъдещи проекти в Русия. Компанията имаше четири оригинални продукции, включително адаптация на "Ана Каренина" на Лев Толстой, чието действие се развива във федерацията.

 

Междувременно, китайското видеоприложение TikTok съобщи, че спира живите предавания и качването на видеа на платформата си в Русия, докато проучва последиците от нов медиен закон, който беше подписан в петък от президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама