НОВИНИ


Пропагандното “Спутник” ще се чува на мястото на закритото “Ехо на Москва”

0 3017 08.03.2022
Пропагандното “Спутник” ще се чува на мястото на закритото “Ехо на Москва”

Проправителственото руско радио “Спутник” ще звучи на мястото на “Ехото на Москва”. Честотите на закритата съвсем наскоро опозиционна медия вече ще се използват от спряното в десетки държави радио “Спутник”, което разпространява опорните точки на Русия и сее дезинформация за кризата в Украйна.


"Най-цитираната радиостанция в Русия нямаше FM честота и тази историческа несправедливост беше поправена. Радио Спутник е абсолютен лидер по цитиране сред всички радиостанции в Русия от няколко години, а навлизайки във FM в Москва, Санкт Петербург и други градове е логична стъпка", заяви Маргарита Симонян, главен редактор на медийната група "Россия сегодня", цитирана от държавната РИА Новости.

 

“Ехото на Москва” бе една от последните независими руски медии. Закриването й стана факт преди няколко дни, а причината бе отразяването на конфликта в Украйна. На руските медии им е забранено да ползват собствени източници и кореспонденти при отразяването на конфликта, а да предава само спусната от държавата информация. Руските медии нямат право да наричат случващото се с друг определение, освен даденото от Путин – "специална военна операция".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама