НОВИНИ


Радев: България ще окаже подкрепа на децата и семействата от Украйна

0 3054 10.03.2022
Радев: България ще окаже подкрепа на децата и семействата от Украйна
Румен Радев

България ще окаже подкрепа на децата и семействата, които търсят спасение от военния конфликт в Украйна. Това е потвърдил президентът Румен Радев на среща с представителя на УНИЦЕФ за страната ни.


Президентът е подчертал, че България е готова да окаже хуманитарна помощ на бежанците от Украйна. Страната ни създава възможност украинските деца да продължат образованието си в българските училища и детски градини, а техните възрастни близки да бъдат включени в пазара на труда у нас. По данни на УНИЦЕФ един милион деца са напуснали Украйна от началото на конфликта.

 

Организацията е готова да засили подкрепата си за държавите приели бежанци е посочила на срещата представителката на УНИЦЕФ у нас Кристина де Бройн. Тя е обсъдила с президента и развитието на политиките за децата и семействата в България акценти в новата програма за партньорство между УНИЦЕФ и българското правителство за периода 2023 2027 година ще бъдат ранното детско развитие и подкрепата на родителите, гарантиране правата на децата и тяхната закрила.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама