НОВИНИ


Министрите на БСП против самолетите от Нидерландия

0 2806 11.03.2022
Министрите на БСП против самолетите от Нидерландия
Филип Попов

Нашите министри са гласували против самолетите от Нидерландия. Това каза зам.-председателят на ПГ на ”БСП за България” Филип Попов, информират от пресцентъра на партията. Депутатът коментира правителственото решение за усилване на охраната на българското въздушно пространство, според което осем бойни самолета на Нидерландия и 200 военни ще пазят небето на България.


„Към момента всички институции и служби за сигурност в България казват, че няма пряка опасност за България от военния конфликт в Украйна. Нашите министри в кабинета са гласували против нидерландските изтребители да дойдат в България да ни охраняват, защото просто няма нужда от това в момента”, обясни той.

 

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов приветства решението на правителството охраната на въздушното пространство на България да бъде подсилена със самолети от Нидерландия:
 
"Много отдавна от "Демократична България" настояваме, дефицитите в българските въоръжени сили да бъдат попълнени, казано образно, с нашите съюзници - така че приветстваме това."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама