НОВИНИ


Никола Минчев: Кръгове и фирми изкуствено подклаждат несигурност

0 3406 12.03.2022
Никола Минчев: Кръгове и фирми изкуствено подклаждат несигурност
Никола Минчев

Привнесено бе напрежение за цената на олиото, без да има реална необходимост. Кръгове се опитват да използват момента за свои икономически и политически цели. Идеята е да се създава нестабилна обстановка в страната. Това каза по БНТ председателят на парламента Никола Минчев.


Тази промоционална цена е реалната цена на олиото. Няма пазарна необходимост тази цена да е по-висока. нарочно се създава притеснение в хората. Тук има идентичен казус с цената на бензина. Създава се обстановка на напрежение с пиридно увеличение на цената, така че да се създаде несигурност. След това излиза, че няма предпоставки за такова нещо. 

 

В тази геополитическа обстановка е по-лесно да се създаде подобно усещане на хората и най-тънки струни да бъдат докоснати. Те да бъдат засегнати по този начин. Изкуствено се подклажда несигурност в населението от кръгове и фирми. 


В момента няма предпоставки за въвеждане на извънредно положение. Няма предпоставки за шоково поскъпване на цените. Запасяването на страната на ресурс от слънчоглед и зърно може да се случи съвсем спокойно, за да може държавата да се предпази от шокова криза. 


Фокусът на срещата в Анкара Петков - Ердоган е била икономически и транспортен. Не съм разговарял с Кирил Петков относно темата за диверсификацията. 

България има запас, който да даде възможност да се търсят алтернативни източници на петрол, така че да не се стигне до енергийна криза.

 

Ако в НС има човек с черен печат и с обвинение, че е шпионин, това е обезпокоително. В НС провеждаме закрити заседания. Ако на тези заседания има човек, за когото има съмнения, че е шпионин на друга страна, това е много обезпокоително. 

Ако на Консултативния Съвет по национална сигурност присъства такъв човек, това също е проблем.  Този казус трябва да се изясни. Трябва да се види с какво разполагат службите. 

 

Продължителността на войната се оказа като информация доста неточна за много служби. Това не е само недостатък на българските служби. Аз нямам упрек към службите. В нито един момент на трети март не съм се обезпокоил за себе си. Не се присъединявам към искането за оставка на директора на НСО. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама