НАРОДЕН ГЛАС


По Первый канал в Русия излязоха с надпис: Спрете войната! Тук ви лъжат!

0 7645 15.03.2022
По Первый канал в Русия излязоха с надпис: Спрете войната! Тук ви лъжат!
Первый канал

Нещо невероятно, но в същото време много опасно се случи по време на новинарската емисия на Първи канал на руската телевизия. ”Спрете #войната! Не вярвайте на пропагандата! Тук ви лъжат”. С този плакат мина редакторката на новините Марина Овсянникова, която вече е арестувана.


"Още десет поколения наши потомци няма да се откажат от срама на тази братоубийствена война.", каза смелата редакторка по повод акцията си във видеообръщение излъчено преди ареста й.


.
По предварителни данни, Марина Овсяникова, която е работила като редактор, е вдигнала протест в ефир. Тя е откарана в полицейското управление на Останкино. Предполага се, че срещу служител на Канал 1 е съставен протокол по член 20.3.3 от Кодекса за административните нарушения относно военната цензура за дискредитиране на руските въоръжени сили.


"Не знам дали има надежда, но със сигурност тази проява ще и струва до 15 години затвор... А утре, от Первый канал ще излязат с позицията, че това е фейк от прогнилия лош запад", пише във фейсбук Стоян Стоянов.


Властта на Путин в Русия трудно ще издържи, ако не премине към тотален терор над собственото си население.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама