НОВИНИ


”Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат!”. Вълна от подкрепа за смелата журналистка Марина Овсянникова

0 2914 15.03.2022
”Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат!”. Вълна от подкрепа за смелата журналистка Марина Овсянникова

“Тук ви лъжат!”. Тези думи обиколиха цял свят буквално за няколко часа. Вълна от подкрепа по цялото земно кълбо последва след смелия акт на руската журналистка Марина Овсянникова, която в национален ефир на Путиновата телевизия “Первый канал” призова хората да не вярват на пропагандата в новините. След случилото се Овсянникова беше арестувана. Никой не знае къде се намира в момента. Но всички ще запомнят името й.


Ето и част от реакциите в мрежата:

 

“Русия определено не е свободна. Нямат свободни медии, състезание между партии, протести. Всички демонстрации водят директно в затвора. Това прави много по-значим акта на Марина Овсянникова, която каза на многомилионната аудитория на “Первый канал” истината за опустошителната война на Русия в Украйна”,  Михайло Подоляк, шеф на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски.

 

“Изразявам своята солидарност с тази смела жена - редакторът на “Первый канал” Марина Овсянникова. Репресиите срещу свободните медии в Русия следва пътя на репресиите в Беларус. Истината е забранена. Хората, които я изричат, остават без работа, без свобода. Въпреки това я избират отново”, Светлана Тихановска, кандидат-президент на Беларус и опозиционер на Александър Лукашенко. 

 

"Приветстваме куража на тази жена, осмелила се да се противопостави на режима на Путин и Русия и войната. Въпреки всички съществуващи пречки. Виждаме те, Марина", Европейската комисия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама