НОВИНИ


Борис Джонсън: Украйна плаща цената за провала на Запада да разбере заплахата „Путин“

0 4325 17.03.2022
Борис Джонсън: Украйна плаща цената за провала на Запада да разбере заплахата „Путин“
Борис Джонсън, Владимир Путин БГНЕС

Украйна плаща цената за провала на Запада да разбере заплахата, която представлява Владимир Путин. Това заяви в интервю за BBC британският премиер Борис Джонсън. Според него обаче Путин вече се е провалил, защото е подценил Украйна.


Джонсън отново критикува Владимир Путин за агресията му в Украйна. Според премиера руският президент трябва да се изтегли, да върне танковете и цялата бронирана техника обратно и да се намери решение, което отговаря на волята на украинския народ:

 

„Мисля, че истината е, че по един важен аспект Путин вече се провали. Той не разбра с какво ще се сблъска, не разбира силата на съпротивата на украинците. Това, което прави, според мен, е извършване на сериозни военни престъпления. Прави нещо, което не сме виждали на нашия европейски континент 80 години“.

 

Джонсън обаче обвини и европейските страни, които приеха Путин като част от европейската общност, след като анексира Крим през 2014 година. Тогава Западът напълно се е провалил, като е проявил неразбиране към заплахата, която представлява руският президент, коментира Джонсън.

 

„Сега Украйна плаща цената за това“, допълни британският премиер.

 

Междувременно вчера Борис Джонсън посети Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в опит да потърси по-широка коалиция срещу Путин и увеличаване на доставките на петрол от двете водещи сили в ОПЕК по повод на настъпващата енергийна криза в резултат на войната в Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама