ПОЛИТИКА


Шоу в парламента между ГЕРБ и шефа Никола Минчев

0 7811 17.03.2022
Шоу в парламента между ГЕРБ и шефа  Никола Минчев
Никола Минчев

Искането на ГЕРБ министър-председателят Кирил Петков да бъде извикан за изслушване в Народното събрание, предизвика напрежение в пленарната зала на Народното събрание. Председателят Никола Минчев се наложи да влезе в диалог с депутатите от опозиционната група, които настояваха за идването и на икономическия министър Корнелия Нинова.


Депутати от ГЕРБ заявиха, че се създава паника заради отмененото заседание на правителството днес и трябва да бъдат дадени обяснения има ли форсмажорни обстоятелства около ставащото в страната. В отговор бяха обвинени от управляващите, че самите те провокират паника с искането си за спешно изслушване на премиера.

 

Тома Биков пък провокира БСП, като заяви, че партията е форсмажорното обстоятелство в българската политика от години. „Не искаме Корнелия Нинова, искаме Кирил Петков да ни отговори на въпросите”, заяви депутатът.

 

„Като го повторите 10 пъти, мислите ли, че увеличавате шанса това да се случи? По-скоро е обратното”, заяви председателят на парламента Никола Минчев. В отговор от групата на ГЕРБ попитаха го попитаха от място дали се е обадил на Кирил Петков. „Какво значи „обадихте ли му се”? Да сте ме видели да говоря по телефона докато водя заседанието?”, отвръна Минчев. След това ГЕРБ поиска почивка, за да бъде съобщено на министър-председателя, че опозицията иска да дойде в Народното събрание.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама