АКТУАЛНО


Пак провал на Евровизия, Миро съзря политически вот

31 7972 28.05.2010
Пак провал на Евровизия, Миро съзря политически вот

Българската песен, изпята от Миро, се провали на Евровизия. „Ангел си ти” отпадна и не стигна финалната права. Миро бил толкова огорчен, че поискал веднага да си тръгне за България. Нашите били разочаровани и от очевидното толериране на някои от участниците за сметка на други.



"Това винаги е било политически вот. Не разполагахме с достаъчно пари, това трябва да си го кажем", обясни след провала Миро пред signal.bg.

От нашата група се крласираха Турция, Армения, Грузия, Дания, Румъния, Израел, Азербайджан, Кипър, Ирландия и Украйна.
Евровизия е е дно от най-големите и скъпи продуцентски музикални събития в света.

За пръв път на всеки от трите живи спектакъла зрителите могат да гласуват още по време на първата песен и до 15 минути след изпълнението на последната песен.

Миро се представи подобно на футболистите ни от националния отбор по футбол: играли уж добре, но паднали. Това бе коментарът на известен български композитор, който не пожела да съобщим името му. Според него нашата песен обаче не била по-скучна от останалите, дори ги превъзхождали в много елементи. Изпълнението на Миро също било на добро ниво. Като особено досадни и слаби той определи песните и изпълнителите от Турция, Израел, Грузия и Армения.

Заслуга за класирането на финала имат и диаспорите извън страната, а българската очевидво не е патриотично настроена.

И тази година най-активни са страните от бившия Съветски съюз, които с участието си в Евровизия сякаш избиват комплекси от дългогодишната изолация, коментират наблюдатели.

Най-големи шансове за спечелване на тазгодишния конкурс, според букмейкърите, има Сафура Ализаде от Азербайджан. Тя изпълнява песента „Кап-кап”. 10 милиона долара е струвала подготовката на екипа от Азербайджан за Евровизия според сайта newsdozor.ru. Ализаде, единствена от всички участници била настанена в най-скъпия хотел в Осло, едва ли не в президентския апартамент.

Общо домакините от Норвегия са похарчили 17 милиона за финалите на конкурса тази година. Миналата година в Москва шоуто е коствало 30 милиона долара на организаторите.

Според запознати Миро и компания са разполагали с около 10 хил. евро за своята подготовка.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама