НОВИНИ


Отново "червен" директор на БНР

10 6365 28.05.2010
Отново "червен" директор на БНР

Съветът за електронни медии преизбра Валери Тодоров за генерален директор на БНР. Първият му мандат изтича на 29 май, но според закона той има право и на втори.


Изборът беше направен публично и с явно гласуване. Валери Тодоров получи 8 гласа "за". За поста се кандидатираха неговите предшественици Поля Станчева (сега общински съветник от ГЕРБ) и Александър Велев, както и Николай Ангелов, Чавдар Стефанов, Ивайло Малинов, Анета Милкова, Гергина Дворецка и Жени Гаджалова.

След избора на директори на държавните медии остава големият въпрос дали БНТ и БНР ще бъдат обединени в една компания, която ще има изпълнителен директор, различен от генералните директори на двете медии. Това ще стане ясно, когато правителството започне да пише новия медиен закон.

Валери Тодоров е завършил журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" през 1981 г., след което започва работа в програма "Хоризонт" на БНР. Валери Тодоров е дългогодишен кореспондент на БНР в Москва. През 2006 г. е удостоен с най-високото отличие за чуждестранен журналист от Медиа-съюз на Русия. До избирането му за генерален директор на БНР на май 2007 г. е директор на "Радиоразпространение" в БНР и изпълняващ длъжността директор на радио "Благоевград". Тодоров никога не е криел левите си убеждения.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама