НОВИНИ


ВКП успя да събере информация за две от лицата в списъка „Петков“ – Александър Манолев и Васил Божков

0 3120 23.03.2022
ВКП успя да събере информация за две от лицата в списъка „Петков“ – Александър Манолев и Васил Божков
БГНЕС

Върховна касационна прокуратура изпрати на компетентните прокуратури събраната информация, касаеща две от лицата в списъка, предоставен от министър-председателя Кирил Петков.


От съобщението става ясно, че двете лица са бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев и бизнесмена Васил Божков, санкционирани по закона "Магнитски".

 

Изпратената информация обединява получените данни от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП, ведно с медийните публикации, предоставени от премиера.

 

По отношение на Манолев е установено, че в Софийска градска прокуратура се води досъдебно производство за укриване и избягване на данъчни задължения. С оглед на това материалите от органите на изпълнителната власт, ведно със статиите, са изпратени по компетентност в СГП за преценка за присъединяване на същите към доказателствената съвкупност по делото.

 

Спрямо него е внесен и обвинителен акт за неправомерно получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

 

По отношение на Васил Божков е установено, че той е привлечен в качеството на обвиняем по наблюдавани досъдебни производства от Специализираната прокуратура, с оглед на което материалите са изпратени в СП по компетентност.

 

За последващи действия в хода на водената във ВКП проверка българската общественост ще бъде своевременно информирана, съобщават от прокуратурата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама