НОВИНИ


Андрей Гюров: Имам опита да преведа БНБ през тези критични времена

0 2928 23.03.2022
Андрей Гюров: Имам опита да преведа БНБ през тези критични времена
Андрей Гюров

Имам опита да преведа БНБ през тези критични времена. Това каза председателят на ПГ на ”Продължаваме промяната” Андрей Гюров. Той заиви официално в кулоарите на парламента, че е номинацията на ПП за нов управител на БНБ.


"След проведени срещи и дискусии с различните парламентарни групи се съгласих моята номинация да бъде издигната. Очаквам да получа подкрепа и да влезем в една аргументирана дискусия за бъдещето на Народната банка. В момента се намираме в много важен момент, в който предстоят решения, които ще определят бъдещето на българската финансова система за години напред", заяви Гюров.

 

"Видяхме в миналото с парите на КТБ, с Българската банка за развитие, с тегленето на милиони левове в чували - да не могат да са възможни в една модерна, европейска държава. На този етап това, което имаме нужда, е управителят на БНБ да представя експертност, почтеност и последователност", каза той.

 

"Номинацията на Любомир Каримански е вече потвърдена, предстои и аз да подам официално своята", каза Гюров.

 

В отговор на медии председателят на ПГ на ПП каза, че има над 15 години опит в банковата сфера. "Моят опит е от чужбина и затова не съм най-познатото лице в българския финансов сектор. Но имам репутация на един от най-добрите експерти в посока управление на кредитния риск", заяви още той и подчерта, че предстои да се изработи конценпцията и визията за работата на БНБ. Тогава ще бъде сформиран и екипа, с който Гюров, ако бъде избран за гуверньор, ще работи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама