НОВИНИ


Войната в Украйна крие рискове за България, заяви министър Заков

0 3354 23.03.2022
Войната в Украйна крие рискове за България, заяви министър Заков
Драгомир Заков БГНЕС

Няма пряка опасност за България от войната в Украйна, но тъй като е доста близо до нас крие рискове за страната ни. Това заяви министърът на отбраната Драгомир Заков. Преди да започне комисията по външна политика в Народното събрание той допълни, че това дали България ще изпраща нещо повече от хуманитарна помощ за Украйна не зависи от военното министерство, а от по-високо ниво.


„Българското министерство на отбраната и българското правителство взимат всички мерки България да е добре защитена, както наши национални мерки, така и такива с наши съюзници. Имаме в момента съюзнически сили на българска територия, ще има и други съюзници, които ще ни помагат, ще запълваме тези липси на способности, които имаме, така, че България ще продължи да бъде добре защитена, но да, рискове има. Няма пряка военна заплаха обаче. Нека да направим тази разлика, за да не се плашат хората“, увери Заков.

 

„Също така разселените вътрешно хора в Украйна са над 10 милиона вече, които потенциално биха могли да станат част от бежанската вълна. Най-важно е да направим всичко възможно хората, които бягат от войната, да се чувстват добре на територията на страната. Основно хуманитарни дейности са обсъждани на този етап в Министерски съвет“, каза още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама