НОВИНИ


Борисов е привикан на разпит в прокуратурата

0 3099 24.03.2022
Борисов е привикан на разпит в прокуратурата
Бойко Борисов БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата по досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица, съобщи bTV, цитирайки свои източници. Това се очаква де се случи в началото на следващата седмица заради ангажименти на адвоката му.


Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и министър-председателя Кирил Петков на разпит. Той беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

 

От Софийската градска прокуратура възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

 

След арестите на Бойко Борисов и приближените му адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд.

 

Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама